Sedan premiären och det lyckade världsrekordförsöket 2014 har tiotusentals båtar seglat Bart’s Bash, i alla upptänkliga båttyper, i världens alla hörn. Tävlingen genomförs till minne av engelsmannen Andrew “Bart” Simpson  som tragiskt omkom ombord på den svenska America’s Cup båten “Artemis” i maj 2013.

Även i år kommer Skota Hem att vara med i Bart’s Bash. Vi vill se så många som möjligt av våra båtar ute på Baggen, såväl Hansajollar som 2.4 mR, Martin 16 och Sonar denna dag.

Vi kommer att genomföra evenemanget i en ny form. Det blir en lagsegling i lättsamt format. Lagen kommer bestå i ett förmiddags-lag och ett eftermiddags-lag som seglar en blandning av båttyper. Det blir således ingen traditionell bankappsegling.

Vi tänker oss en enklare grillning mellan lagens pass på vattnet.

Mer info. Bart’s Bash hittar ni på www.bartsbash.co.uk

Senast tisdagen 12 september behöver vi er intresseanmälan. Först efter att ni fått en personlig bekräftelse från oss med tid och båttyp så ska ni göra er officiella ANMÄLAN på Bart’s Bash hemsida (http://my.bartsbash.com/registration), där ni då väljer Skota Hem som arrangerande klubb. Planen är att vi kör första start runt kl 11.00 men de som anmält sig kommer få mer exakt information om tider etc. när det närmar sig.