Rotary ordnar Web-auktion & Loppis

Efter ett par år utan att vi kunnat ordna loppisen på hamnplan är det i år dags igen.
På lördag 21 maj dukar Rotary Saltsjöbaden upp för sjö-loppis. Men inte nog med det, en auktion på nätet är redan igång.

Skynda in och fynda! Rotary web-auktion

Välkomna!

Nu är det dags!

Denna vecka drar aktiviteterna igång i Saltsjöbaden. Vi ser fram emot att ha er alla här igen.

Ta en titt i kalendern och anmäl dig genast så att vi kan planera.

Välkomna!

Snart vår och ny säsong!

Planeringen för säsongen 2022 börjar ta form och vi har massor med kul på gång. Det är nya och gamla samarbeten liksom etablerade och nydanande aktiviteter.

Ännu inväntar vi lite information från olika håll innan vi kan spika vårt kursprogram så vi hoppas att ni har tålamod. Det preliminära kalendariet uppdateras vartefter och ni hittar det här!

Vi kommer tillsammans med KSSS vara med och arrangera två regattor i sommar. Först i 2.4mR 11-12 juni och sedan Para NM 13-14 augusti som kommer att seglas i RS Venture och föregås av ett internationellt träningsläger.

Sonar-satsningen som vi testkörde i september kommer att fortsätta och vi hoppas att den bara är starten på något större.

Om du är intresserad av att testa segling eller är sugen på att utvecklas inom sporten men inte hittar något som passar i programmet, tveka inte att höra av dig med dina tankar och idéer! Maila genast till: info@skotahem.se

Vi hörs och ses snart!

Emma

PS Är du en av våra supporters och vill bidra till en ännu bättre verksamhet så tveka inte att bli månadsgivare, varje bidrag räknas!

God Jul & Gott Nytt År

God Jul & Gott Nytt År!

 
Med ett fint år i backspegeln ser vi fram emot 2022 med spänning!
Vi ses igen när frosten smält på bryggan och solen återigen når högt över trädtopparna!

Och vill du ge en julklapp som ger fler möjlighet att uppleva Full Frihet genom segling så kan du nu göra det varje månad, året om. Bli månadsgivare!

Bli månadsgivare du också!

Hjälp fler att känna FULL FRIHET genom segling!

Som månadsgivare till Stiftelsen Skota Hem hjälper du människor med funktionsnedsättningar att känna FULL FRIHET och få ökad livskvalitet. Skota Hems verksamhet bidrar till rehabilitering, stärkt självkänsla och ökad självständighet. Hjälp oss att hjälpa fler!

Skota Hem har under hösten arbetat med att ta fram möjlighet för dig som vill stötta verksamheten kontinuerligt. Det är nu superenkelt att anmäla sig och hantera sin givar-prenumeration. Var med du också!

Anmäler dig gör du här! 

VM-brons till Fia

Nu är seglingarna klara för den här gången nere i Warnemünde. Stort tack till arrangörerna Warnemünder Segel-club och tyska 2.4-förbundet som med kort varsel lyckas arrangera ett VM och helt strålande slå ihop det med en öppen internationell 2.4-regatta.

Ett ännu större GRATTIS säger vi till bronsmedaljtösen Fia Fjelddahl från Lerum.

Världsmästare med god marginal är Heiko Kröger från Tyskland och tvåa Antonio Squizzato, Italien.

Idag genomfördes bara två seglingar. Vinden vred redan under andra racet och en banändring gjordes till andra kryssen. Med förhoppning om att det skulle stå sig förbereddes det tredje racet men avbröts med en AP. Efter en förvånansvärt kort väntan valde seglingsledningen att ge upp för idag och regattan var färdigseglad. Fias bronsmedalj var säkrad!

I den öppna regattan och den längre resultatlistan har vi samma segrare. Heiko Kröger har seglat enastående. Brittiska Megan Pascoe tar andraplatsen. Vi brukar se henne i para-klassen men i år valde Megan att segla en båt som inte mäter in som OD vilket krävs para-2.4-regattor. På tredje plats är det återigen svenskt, Hans Asklund har seglat stabilt genom hela regattan och har ingen plump i protokollet.

På femte plats är det återigen svenskt genom Henrik Jonsson som är bekant för flera Skota Hem seglare efter att ha fått ta del av hans expertkunskaper kring 2.4:an.

Se alla resultat här

Nu hoppas vi att fler seglare blivit taggade på att ge sig ut på kappseglingsbanorna nästa sommar. Vi tror och hoppas att det kommer att finnas fler tillfällen att kappsegla igen redan då.

Dag 2 och 3 i Warnemünde

Nu är ytterligare sex race körda på regattan i norra Tyskland. Igår var en dag i gråskala med ganska sydostliga vindar vilket här blir frånlandsvind och därmed väldigt snäll sjö. I denna kombinerade regatta med ett para-VM och en öppen internationell 2.4mR-tävling är det en hög nivå på startfältet och flera svenskar syns långt fram i fältet. Drygt halva startfältet är paraseglare. De slåss seriöst om platserna på pallen och har just nu både första och andra plats där. Tyske Heiko Kröger leder före brittiska Megan Pascoe och på tredje plats ligger nu Hans Asklund från Sverige. Megan är paraseglare men väljer just nu att inte segla para-VM på grund av att hennes båt inte mäter in där så i listan för para-VM ser vi istället Fia Fjelddahl på en tredjeplats efter bra och stabil segling.

Idag kom vinden från nordost. Det ger mycket mer vågor som på morgonen såg till att alla vaknade ordentligt av några duschar på väg till start. Nordost betyder också att in- och utseglingen blir betydligt kortare vilket är positivt.

Bubblorna blåser sig själva men går inte sönder direkt => mellanvindsställ

Mellanvindsseglen har kommit till stor nytta. Vindarna har varit hårdare på morgonen men avtagande. Idag kom solen fram dessutom så det blev en fin seglingsdag. Fia höll sig väl framme.

 

Fia rundade i täten och är på väg upp på kryssen när fältet är på väg mot länsgaten.

Imorgon återstår tre seglingar och vi ser mycket fram emot ännu en dag på vattnet

Resultat finns här.

VM i Warnemünde är igång

Igår kördes de första seglingarna i Para-VM för 2.4mR-seglare. Regattan är ett samarrangemang med en internationell öppen 2.4-tävling vilket ger ett startfält med 32 seglare. Fem av dem är svenskar och två av dem är para-seglare, nämligen Fia Fjelddahl och Gunilla Larsson.
När regattan är klar publiceras två resultatlistor, en för 2.4mR Gold cup och en för Para-VM 2.4mR.
Tre seglingar avverkades igår i relativt lätta vindar. Dagen flöt på bra men ett vindskifte gjorde att det blev en längre paus och en flytt av hela banan. Men vad gör det när solen skiner?
Totalt är 12 seglingar planerade under fyra dagar. Nu laddar vi för dagens tre schemalagda race vilket kan bli fyra om allting rullar på fint. Vi väntar lite mer vind idag än igår, ca 5-8 m/s från sydost.

Här finner ni resultaten från gårdagen.

Fia går mot seger med italienaren Antonio i kölvattnet.

Kappseglingshelg deluxe!

Ny svensk mästare i 2.4mR

Grattis Henrik! Efter tre dagars segling och 9 race stod det klart att Henrik Johnsson är ny svensk mästare i 2.4mR. Fast det var nog egentligen klart lite tidigare än så efter en jättefin resultatserie. Alla som var med på Skota Hems träningshelg i 2.4 i Saltsjöbadens för några veckor sedan imponerades säkert redan då av hans kunskap och segling och nu står det klart att ingen slår honom på fingrarna när det gäller 2.4-segling. Vi hurrar också för Gunilla Larsson som slutade på en 10:e plats efter en bra insats i Gävle.

Nu ser vi fram emot internationella kappseglingar i slutet av september med para-VM i norra Tyskland.

Här finns kompletta resultat.